stomen

Mini paprika's gevuld met risotto a la milanese

Receptinformatie

Pasta
Lunchgerecht
30-40 min

Snijdt de kapjes van de paprika’s en verwijder zo nodig zaad en zaadlijsten. Bewaar de kapjes. Blancheer de paprika’s eventueel 1-2 minuten in ruim kokend water. Neem ze uit de pan en laat ze in een zeef uitlekken. Verwarm de kippenbouillon. Pel de sjalot en hak deze klein. Verhit de olie in een royale pan met dikke bodem. Bak hierin de sjalot tot ze glazig ziet. Voeg de rijst toe en bak deze al roerende tot alle korrels met een glanzend laagje zijn bedekt. Knijp het gepelde teentje knoflook uit boven de pan. Roer de saffraanpoeder uit met een eetlepel witte wijn en voeg deze met de rest van de witte wijn toe. Breng de rijst met de wijn al roerend aan de kook en laat de rijst zachtjes koken tot het vocht is opgenomen. Voeg vervolgens de hete kippenbouillon toe, roer goed door en laat de risotto op een lage warmtebron in circa 20 minuten gaar, maar niet helemaal droog koken. Risotto hoort vochtig te zijn. Roer de geraspte kaas door de room en schep dit mengsel door de rijst. Garneer met de peterselie. Vul de paprika’s met de risotto en zet de kapjes er weer op.