stomen

Mini paprika's gevuld met rijst en noten

Receptinformatie

Rijst
Lunchgerecht
20-30 min

Snijdt de kapjes van de paprika’s en verwijder zo nodig zaad en zaadlijsten. Bewaar de kapjes. Pel de ui en fruit deze glazig in de hete boter. Voeg de rijst toe en bak deze even mee, blus de rijst af met de bouillon en laat deze met het deksel op de man 10 minuten voorkoken. Voeg de doperwtjes en de gehakte noten toe en laat de rijst verder garen. Neem het mengsel van de warmtebron en roer het grootste gedeelte van de geraspte kaas erdoor. Vul de mini-paprika’s met het mengsel en zet ze in een beboterde ovenvaste schaal. Schenk iets bouillon in de schaal en strooi de rest van de kaas erover. Laat de paprika’s onder een hete grill of in een voorverwarmde oven van circa 220ºC gratineren tot de kaas mooi goudbruin van kleur is. Zet de kapjes de laatste minuut weer schuin op de paprika’s.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!