stomen

Mini paprika's gevuld met Mexicaanse groene rijst

Receptinformatie

Rijst
Lunchgerecht
40-50 min

Maak de groene paprika’s schoon, verwijder zaad en zaadlijsten en snijdt de paprika’s in stukken. Doe de groene paprika’s met de peterselie of koriander en 1 dl van de bouillon in de mengkom van de keukenmachine en pureer ze fijn (of pureer ze met de staafmixer of in de mengbeker). Verhit de olie en bak hierin de gepelde en kleingesneden ui en knoflook glazig, maar niet bruin. Voeg al roerend de rijst toe en bak deze ook glazig. Roer de paprikapuree erdoor en laat alles een minuut of drie doorkoken. Voeg de rest van de bouillon toe, roer goed en breng de massa aan de kook. Zet de warmtebron laag en laat de rijst, afgedekt, circa 30 minuten zachtjes koken tot alle bouillon is opgenomen en de rijst gaar is. Snijdt de kapjes van de mini-paprika’s en verwijder zo nodig het zaad en de zaadlijsten. Bewaar de kapjes. Blancheer de paprika’s en de kapjes eventueel 1-2 minuten in ruim kokend water. Neem ze uit de pan en laat ze in een zeef uitlekken. Vul de mini-paprika’s met de groene rijst.