stomen

Mini paprika's gevuld met groentegehakt

Receptinformatie

Lunchgerecht
20-30 min

Snijdt de kapjes van de paprika’s en verwijder zo nodig zaad en zaadlijsten. Bewaar de kapjes. Blancheer de paprika’s eventueel 1-2 minuten in ruim kokend water. Neem ze uit de pan en laat ze in een zeef uitlekken. Verhit de olie in een braadpan. Voeg het gehakt toe en bak dit al roerende rul. Strooi er zout en peper naar smaak over. Voeg de soepgroente en oregano toe en bak dit even mee. Schep voor het serveren goed door en vul de paprika’s met het gehaktmengsel. Strooi er eventueel geraspte kaas over en zet de kapjes er weer schuin op. Zet de gevulde paprika’s voor een bruin korstje op de kaas even onder de hete grill of in een hete oven. U kunt de paprika’s ook verwarmen in de magnetron circa 30 seconden, ca. 600 Watt per gevulde paprika.