stomen

Mini paprika's gevuld met champignons

Receptinformatie

20-30 min

Snijd de kapjes van de paprika’s en verwijder zo nodig zaad en zaadlijsten. Bewaar de kapjes. Maak de champignons schoon door ze voorzichtig af te wrijven met keukenpapier of met een speciaal champignonborsteltje schoon te borstelen. Snijd de champignons fijn. Verhit de boter en fruit hierin de gesneden ui. Voeg de in stukjes gesneden ham, de fijngehakte champignons en de fijngeknipte peterselie toe. Breng het mengsel op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Klop het ei los, schenk dit in de pan en laat het onder af en toe omscheppen stollen. Vul de mini-paprika’s met het mengsel. Zet de gevulde paprika’s met de kapjes er weer - schuin - op, circa 3 minuten onder de hete grill (afstand circa 10 cm). Serveer de paprika’s op een bedje van sla en/of garneer met plakjes tomaat.