stomen

Minestronesoep met tomaten en gemengde bonen

Receptinformatie

Pasta
Lunchgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 1/2 liter water aan de kook.
Kruis de vleestomaten bovenop in.

Bereiding:
Schenk het kokende water in een kookpan, breng het opnieuw aan de kook en dompel de vleestomaten erin, zodat het velletje open barst. Neem de tomaten met een schuimspaan uit de pan. Bewaar het kookwater. Ontvel de tomaten, snijd het vruchtvlees in kleine blokjes, verwijder zoveel mogelijk vocht en zaden.

Verhit ondertussen in een soeppan of kookpan de olie en roerbak hierin de groentemix 2 minuten. Knijp de knoflookteen boven de pan uit, voeg de tomaatblokjes toe en roerbak 2 minuten.

Schenk het kookwater en de runderfond erbij en breng de soep aan de kook. Strooi de pasta erin, roer de soep om en kook deze zachtjes, met het deksel schuin op de pan. 10 minuten door. Roer na 5 minuten de bonen bij de soep.

Breng de soep op smaak met zout en peper.

Serveer de soep met geraspte kaas.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge