stomen

Minestronesoep met sperziebonen en merguezworstjes

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 1 liter water aan de kook.
Snipper de ui.
Snijd de worstjes in 1-2 cm korte stukjes.

Bereiding:
Strooi de macaroni in een kookpan, voeg het bouillontablet toe, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zeef de macaroni, vang het kookvocht op. Schep de macaroni om met 1 eetlepel olie, om plakken te voorkomen.

Verhit de rest van de olie in een kleine braadpan. Bak de stukjes merguezworstjes hierin al omscheppend in 2-3 minuten goudbruin. Voeg de gesnipperde ui toe en roerbak 3 minuten. Knijp de knoflookteen boven de pan uit. Voeg de sperziebonen, rauwkost, witte bonen met vocht, tomaatstukjes met vocht, de kruiden en 3/4 liter kookwater van de pasta toe en breng de soep aan de kook. Kook de soep 8 minuten zachtjes door, zodat de bonen gaar worden. Roer de macaroni erbij. Breng de soep op smaak met zout en peper.’

Serveer de soep met geraspte kaas.