Minestronesoep met sperziebonen en merguezworstjes
Receptinformatie
Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 1 liter water aan de kook.
Snipper de ui.
Snijd de worstjes in 1-2 cm korte stukjes.
Bereiding:
Strooi de macaroni in een kookpan, voeg het bouillontablet toe, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zeef de macaroni, vang het kookvocht op. Schep de macaroni om met 1 eetlepel olie, om plakken te voorkomen.
Verhit de rest van de olie in een kleine braadpan. Bak de stukjes merguezworstjes hierin al omscheppend in 2-3 minuten goudbruin. Voeg de gesnipperde ui toe en roerbak 3 minuten. Knijp de knoflookteen boven de pan uit. Voeg de sperziebonen, rauwkost, witte bonen met vocht, tomaatstukjes met vocht, de kruiden en 3/4 liter kookwater van de pasta toe en breng de soep aan de kook. Kook de soep 8 minuten zachtjes door, zodat de bonen gaar worden. Roer de macaroni erbij. Breng de soep op smaak met zout en peper.’
Serveer de soep met geraspte kaas.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.