stomen

Mihoensalade met garnalen en gele oesterzwam

Receptinformatie

Lunchgerecht
20-30 min

Extra: keukenpapier (of een borsteltje)

1. Maak de paddenstoelen met keukenpapier (of een borsteltje) schoon. Snijd indien nodig een klein stukje van de onderzijde. Laat de kleine paddenstoelen heel en halveer de grote paddenstoelen. Maak de peultjes schoon. Snijd de lente-ui in dunne ringen. Was de limoen en rasp de schil fijn (het witte deel van de schil niet mee raspen) en pers het sap uit de limoen. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en hak de rode peper fijn. Hak de korianderblaadjes fijn.
2. Rooster in een wok het sesamzaad goudbruin en schep het sesamzaad uit de wok. Roer in een kom 2 eetlepels olie met 1 eetlepel limoensap, limoenrasp, rode peper, sherry, sojasaus, zout en peper tot een dressing.
3. Bereid de mihoen volgende de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit intussen in een wok de overige olie en roerbak hierin de peultjes 2 minuten. Roerbak de paddenstoelen en lente-ui ca. 30 seconden mee en verwarm als laatste de roze garnalen en koriander kort mee. Schep de mihoen en dressing door het paddenstoelenmengsel. Verdeel het gerecht over 2 borden en garneer het gerecht met sesamzaad.

 

 

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge