stomen

Miesoep met bleekselderij en kip

Receptinformatie

Soep
Lunchgerecht
10-20 min

Breng in een waterkoker 3/4 liter water aan de kook.
Halveer de ui, snijd de helften in smalle partjes en maak ze los.
Snijd de bleekselderij in smalle schuine stukjes.
Halveer het pepertje, verwijder steel en zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.

Verhit de wok droog voor, schenk langs de rand de olie erin.
Schep de ui er in en roerbak 1 minuut. Voeg de bleekselderij, peper en boemboe toe en roerbak 2 minuten.
Schenk het kokende water erin, roer om en breng het water aan de kook.
Voeg de kippenbouillontabletten toe, breng de soep aan de kook. Voeg de eiermie en de garnalen erbij en kook de soep zachtjes 2-3 minuten door.
Pluk intussen de blaadjes van de koriander af en snijd ze wat fijner. Bestrooi de soep van het vuur af met de koriander.