stomen

Mienestjes met witlof en grote garnalen

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Halveer de ui in de lengte. Snijd de helften in smalle partjes.
Snijd de paprika in 2 cm brede repen, snijd de repen in ‘wybervormige’ stukjes.
Snijd de witlofstruikjes in 2 cm brede repen.
Pluk het korianderblad af.

Bereiding:
Schenk het kokende water in een kookpan en breng het aan de kook. Laat stuk voor stuk de mienestjes in het water glijden, maar roer ze niet los. Kook, zachtjes, zodat er maar weinig kookbeweging is, de mienestjes beetgaar in 10-12 minuten.

Verhit intussen een wok droog voor. Schenk de olie langs de rand van de wok erin. Roerbak hierin ui, paprika en witlof 4 minuten. Schep de garnalen erbij en roerbak op hoog vuur 5 minuten. Schenk de woksaus erbij en breng dit op hoog vuur aan de kook en kook het nog een paar minuutjes door.

Neem met een schuimspaan de mienestjes uit het kookwater en verdeel ze over 2 diepe borden. Schep het groente-garnalenmengsel er over. Strooi het korianderblad er over. Serveer direct.