stomen

Mie met roergebakken broccoli en roze oesterzwammen

Receptinformatie

Lunchgerecht
20-30 min

Verder: keukenpapier (of een borsteltje)

1. Maak de paddenstoelen met keukenpapier (of een borsteltje) schoon. Snijd indien nodig een klein stukje van de onderzijde. Laat de kleine paddenstoelen heel en scheur de grote paddenstoelen in repen. Snijd het lente-uitje in dunne ringen. Was de broccoliroosjes en laat deze goed uitlekken.
2. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de broccoliroosjes ca. 6 minuten. Kook intussen de mie in een pan met ruim kokend water en zout volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar.
3. Voeg de lente-ui en paddenstoelen aan de broccoli toe en roerbak deze ca. 30 seconden mee. Giet de mie af en schep deze door het paddenstoelenmengsel.
4. Breng het gerecht op smaak met ketjap en peper. Verdeel het gerecht over 2 borden en garneer deze met cashewnoten.