stomen

Mie met eendenborstfilet, shii-take en paksoi

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Snipper de sjalotjes.
Snijd de knoflookteen in plakjes.
Snijd de paddestoelen in plakjes.
Schil het stukje gember.
Snijd de eendenborstfilet in plakjes van ½ cm dikte.
Snijd de paksoistelen in stukjes van 1/2 cm breedte en de paksoibladeren in 2-3 cm brede repen.
Pluk het korianderblad af en scheur of snijd het wat fijner.

Bereiding:
Leg de eiermie in een kookpan, schenk het kokende water er op en breng het water opnieuw aan de kook. Roer om en kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Laat de mie in een vergiet kort uitlekken. Schep het terug in de pan met 1 eetlepel olie, om plakken te voorkomen.

Verhit een wok droog voor. Schenk de rest van de olie langs de rand van de pan er in. Roerbak hierin de sjalotjes en knoflook 1 minuut, tot ze geur loslaten. Neem ze uit de pan. Roerbak de paddestoelen 5 minuten, tot ze vocht loslaten en laat dit verdampen. Neem ze uit de pan. Schep de stukjes eendenborstfilet in de pan, draai ze op de vetkant en bak dit op hoog vuur knapperig, schep ze om en roerbak de andere kant in 1 minuut bruin. Schep de paksoystelen, sjalotjes en knoflook en de paddestoelen er weer bij, rasp de gember boven de wok fijn en roerbak alles nog 2 minuten. Meng de mie en het paksoiblad erdoor en breng het gerecht op smaak met zout en peper. Strooi van het vuur af het koriandergroen er over.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge