stomen

Mie goreng met kip en groente in zwarte pepersaus

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Snijd de kipfilet dwars op de draad in 3 mm dikke plakjes.
Snijd de koriander (blad en stelen) grof.

Bereiding:
Leg intussen de eiermie in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Voeg desgewenst 1 theelepel zout toe. Kook de mie gaar in 5 minuten. Stort de mie in een vergiet (vang 1 beker kookwater op) en laat het uitlekken.

Verhit een wok droog voor. Schenk de olie langs de rand in de wok. Roerbak de kipreepjes in 3-4 minuten goudbruin. Schep de champignons erbij en roerbak 5 minuten, tot de paddestoelen vocht loslaten en dit verdampt. Schep de groente van de groentemix erbij en roerbak 2 minuten. Knijp de knoflookteen boven de pan uit, voeg de zwarte pepersaus toe en 3-4 eetlepels kookwater van de mie. Voeg de gare mie en het koriandergroen toe en hussel op hoog vuur alles goed door elkaar.