Mie goreng met kip en groente in zwarte pepersaus
Receptinformatie
Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Snijd de kipfilet dwars op de draad in 3 mm dikke plakjes.
Snijd de koriander (blad en stelen) grof.
Bereiding:
Leg intussen de eiermie in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Voeg desgewenst 1 theelepel zout toe. Kook de mie gaar in 5 minuten. Stort de mie in een vergiet (vang 1 beker kookwater op) en laat het uitlekken.
Verhit een wok droog voor. Schenk de olie langs de rand in de wok. Roerbak de kipreepjes in 3-4 minuten goudbruin. Schep de champignons erbij en roerbak 5 minuten, tot de paddestoelen vocht loslaten en dit verdampt. Schep de groente van de groentemix erbij en roerbak 2 minuten. Knijp de knoflookteen boven de pan uit, voeg de zwarte pepersaus toe en 3-4 eetlepels kookwater van de mie. Voeg de gare mie en het koriandergroen toe en hussel op hoog vuur alles goed door elkaar.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.