stomen

Mexicaanse tomaten-enchilada’s

Receptinformatie

Hoofdgerecht
30-40 min

Meng de bloem, de eieren en de melk en roer het tot een beslag. Brengt het beslag flink op smaak met zout, peper, paprika- en chilipoeder en laat het 30 minuten rusten. Bak er vervolgens in een beetje olie 4 dunne, grote pannenkoeken van.

Snijd de ham in blokjes. Pel de ui en de knoflook en hak ze fijn. Was de peterselie, schud hem droog, verwijder de steeltjes en hak de blaadjes fijn.

Verhit de olie in een pan. Fruit hierin een paar minuten de ui en de knoflook. Voeg de blokjes ham toe en laat ze enkele minuten meegaren. Was de tomaten en snijd ze in blokjes. Voeg tomaten, tomatenpuree, peterselie, zout, cayennepeper en majoraan toe en laat het geheel nog enkele minuten stoven.

Schep de vulling vervolgens op de pannenkoeken en rol ze op. Vet een ovenschaal in met boter en leg hierin de enchilada’s. Strooi de Emmental over de enchilada’s en gratineer ze in de oven op 180 ?C, totdat de kaas is gesmolten.