stomen

Mexicaanse chili con carne

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Snijd de tomaten in blokjes. Pel de ui en snipper deze fijn. Pers het teentje knoflook.
Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak deze ca. 3 minuten mee.
Verkruimel het bouillonblokje boven het gehakt en voeg de tomatenblokjes en chilisaus toe. Breng de saus al roerende aan de kook en laat de saus ca. 10 minuten afgedekt sudderen.
Laat de kidneybonen in een zeef uitlekken en verwarm de bonen ca. 5 minuten op zacht vuur in de saus mee. Breng de chili op smaak met zout en peper. Verdeel de chili over 4 borden

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge