stomen

Mexicaanse bloemkool met aardappels en chorizo

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiden:
Breng in een waterkoker 1 l water aan de kook. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Snipper de ui. Snijd met een zesteur of dunschiller dunne sliertjes van de limoenschil af. Pers de vrucht uit. Halveer het pepertje, verwijder steel en zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in ragfijne reepjes. Snijd de aardappels in blokken. Snijd de chorizo in kleine blokjes. Snijd de tomaten in blokjes, verwijder zoveel mogelijk vocht en zaden. Snijd het korianderblad fijn. Verkruimel de feta.

Bereiding:
Schenk het kokende water in een kookpan, breng het opnieuw aan de kook en voeg 1 eetlepel zout toe. Blancheer hierin de bloemkoolroosjes 4 minuten, laat ze in een vergiet uitlekken. Verhit de olie in een wok en fruit hierin ui, limoenschil en peper. Schep de aardappelblokjes erbij en roerbak ze goudbruin in 10 minuten. Voeg de chorizo toe en roerbak nog 3 minuten. Voeg de tomaatblokjes, bloemkoolroosjes en 2 eetlepels limoensap toe en warm alles goed door. Neem de pan van het vuur. Voeg de koriander en verkruimel de feta toe en schep alles voorzichtig om.