stomen

Met Vismousse gevulde mini-paprika's

Receptinformatie

Lunchgerecht
20-30 min

Snijd de kapjes van de minipaprika’s. Verwijder voorzichtig zaad en zaadlijsten. Breng een pan water aan de kook met een snufje zout en blancheer hierin de paprika’s beetgaar. Spoel de paprika’s af in ruim koud water.

 

Vismousse: Pureer vis, ei en eigeel in de keukenmachine. Doe de crème fraîche in een royale kom en klop deze met een garde tot yoghurtdikte. Spatel de vismassa door de crème fraîche en breng dit op smaak met zout en vers gemalen peper.

 

Saus: Doe de visfond, de witte wijn en de Noilly Prat in een sauspan en kook dit in tot circa 1/5 van de oorspronkelijke hoeveelheid. Haal de pan van het vuur en klop de boter erdoor.

 

Vul de geblancheerde paprika’s met de vismousse en zet deze in een stoompan. Stoom de gevulde paprika’s gaar in ca. 5 minuten. Verwarm intussen de saus opnieuw en klop de geslagen room erdoor met een staafmixer. Breng de saus op smaak met zout en vers gemalen peper.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!