stomen

Met tonijn gevulde vleestomaten met focaccia

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Warm de oven voor op 225°C. Vet een ovenschaal in met olijfolie.
Snijd van de tomaten een kapje af, lepel ze leeg, maar laat de vruchtwand staan. Laat ze omgekeerd uitlekken. Verwijder van het uitgelepelde vruchtvlees vocht en zaden zoveel mogelijk en snijd het vruchtvlees en de kapjes fijn.
Snipper de ui en knoflookteen.
Snijd het peterseliegroen fijn.
Laat de tonijn uitlekken (van de olie op) en prak het visvlees fijn.
Hak de olijven fijn.
Meng het paneermeel met de kaas.

Bereiding:
Verhit in een wok of koekenpan 1 eetlepel olie. Fruit hierin de ui en de knoflook 3 minuten. Meng van het vuur af het tomatenvruchtvlees en de peterselie, tonijn en olijven er door. Vul de tomaten met dit mengsel en zet ze in de ovenschaal. Verdeel het mengsel van paneermeel en kaas erover.

Zet de ovenschaal 18 minuten in de oven. Leg na 8 minuten het brood erbij en bak dit in 10 minuten gaar.