stomen

Met rijst en gehakt gevulde tomaten

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in.
Halveer de tomaten. Hol ze uit en laat daarbij de wand intact. Verwijder zoveel mogelijk vocht en zaden, maar snijd het losgekomen vruchtvlees klein.
Hak of snijd de koriandertakjes met blad fijn.
Hak de pistachenootjes wat kleiner.

Bereiding:
Meng 100 gram gare rijst met gehakt, fijngesneden tomaatvruchtvlees, koriandergroen, pistachenootjes, rozijnen, zout en peper naar smaak, kaneel, paprikapoeder en cayennepeper. Vul hiermee de halve tomaten bol op. Zet ze in de ovenschaal.

Verdun de tomatenbouillon met evenveel water en breng de bouillon aan de kook. Schenk de tomatenbouillon om de gevulde tomaten.

Zet de schaal 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Verwarm intussen boven kokend water of in de magnetron de rest van de rijst op volgens de aanwijzingen op de verpakking.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!