stomen

Met paprikagehakt gevulde bloemkooltjes op gele rijst

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 1 liter water aan de kook.

Snipper de ui en knoflook. Halveer de paprika en peper, verwijder steel en zaadlijsten en snipper het vruchtvlees.

Verwarm de ovengrill voor. Kies een ovenschaal, waarin de twee bloemkooltjes naast elkaar stevig kunnen staan.

Bereiding:
Verhit een kleine wok of koekenpan droog voor en bak het kipgehakt op hoog vuur rul en bruin. Voeg ui, knoflook, paprika en peper toe en roerbak 4 minuten. Breng het op smaak met zout en peper.

Leg tegelijkertijd de bloemkooltjes in een kookpan en schenk het kokende water er op. Kook ze 5 minuten, neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze wat afkoelen. Strooi de gele rijst in het kokende bloemkoolwater en kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stort de rijst in een zeef, laat kort uitlekken en houd de rijst warm in de pan.

Steek voorzichtig de steel uit de bloemkooltjes, maar zo dat de kooltjes heel blijven. Verdeel het gehakt over beide bloemkooltjes en duw het zo veel mogelijk er in. Leg de gevulde bloemkooltjes in de ovenschaal. Bestrooi het gehakt met paneermeel, leg hier en daar een klontje boter. Zet de bloemkooltjes onder de grill en laat ze mooi goudbruin kleuren.

Verdeel de rijst over twee diepe borden, zet in elk een gevuld bloemkooltje.