stomen

Met meergranenrijst gevulde paprika’s op romige linzen

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Halveer de paprika’s precies door de steel heen. Verwijder de zaadlijsten, maar laat de stelen zitten.
Snipper de sjalotjes.
Boen de citroen schoon en rasp 1 theelepel citroenschil af.
Snijd het peterseliegroen fijn.

Bereiding:
Verhit in een kleine braadpan met dikke bodem 2 eetlepels olijfolie. Fruit hierin de helft van de sjalotjes. Schep de meergranenrijst erbij en roerbak 3 minuten. Schenk er 2 dl water bij en breng het aan de kook. Dek de pan af en laat de meergranenrijst op laag vuur in 12 minuten het vocht opnemen. Schep het citroenrasp, de peterselie, de zonnebloempitten, de rozijnen en zout en peper naar smaak door de meergranenrijst. Vul de paprikahelften hiermee.

Verhit in de braadpan de rest van de olie en fruit hierin de rest van de sjalotjes. Giet de linzen af en roer ze er bij. Voeg de geitenroomkaas toe en laat de kaas al roerend smelten. Voeg naar smaak zout en peper toe. Leg de gevulde paprika’s in de pan, dek de pan af en stoof het geheel nog 12 minuten.