stomen

Met lamsgehakt gevulde 'little gem' slakropjes uit de oven met Turks brood

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Was de slakropjes grondig.
Snipper het uitje en teentje knoflook.
Snijd het stukje paprika in kleine stukjes.
Neem van alle kruiden 1 of 2 takjes, stroop het blad van de stelen en snijd de blaadjes fijn.
Breng in een waterkoker 1/2 liter water aan de kook.
Warm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in.

Bereiding:
Leg de slakropjes in een kookpan, schenk het kokende water erop en kook de kropjes 5 minuten. Laat ze in een vergiet uitlekken. Druk overtollig vocht er voorzichtig uit.

Verhit in een kleine braadpan de olie en fruit hierin ui, knoflook en paprika. Week 1 beschuit in 2 eetlepels water met het citroensap.

Meng het lamsgehakt met het gefruite mengsel, de kruiden, de geweekte beschuit en zout en peper naar smaak. Vorm er 4 ‘quenelles’ van, in de palm van beide handen.

Vouw de slakropjes open, leg in elk een gehakt’quenelle’ en vouw de blaadjes er weer om heen. Leg ze tegen elkaar aan in de ovenschaal. Schenk de tomatensaus erover. Verkruimel de tweede beschuit en bestrooi de slakropjes hiermee. Sprenkel er nog wat olie over. Zet de schotel 20 minuten onafgedekt onderin in de voorverwarmde oven, zodat het gerecht bruin kleurt en het gehakt gaar wordt.

Besprenkel het Turkse brood met wat water en leg het na 10 minuten op een rooster ruim boven de ovenschaal, zodat het mee warm wordt.

Snijd het brood in repen en serveer het bij de gevulde slakropjes.