stomen

Met gehakt gevulde witlofstruikjes met krieltjes

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Maak de witlofstruikjes schoon en halveer ze in de lengte.
Maak de krieltjes schoon.

Bereiding:
Verkruimel de beschuiten en meng met het ei en het gehakt. Voeg naar smaak zout, peper, nootmuskaat en kerriepoeder toe.

Verdeel het gehakt over 4 halve witlofstronkjes. Leg op elk een tweede witlofstruikje en bind ze vast met een stukje keukentouw.

Smelt de boter in een braadpan, leg de gevulde witlofstruikjes kransgewijs in de pan. Strooi de krieltjes er om heen. Strooi er naar smaak wat zout en peper over de witlof en aardappeltjes.

Schenk de fond erbij. Breng de fond aan de kook, dek de pan af en stoof de witlofstruikjes en aardappeltjes gaar in 20-25 minuten.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge