stomen

Met gehakt gevulde spitskoolrolletjes op Japanse wijze, met rijst

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 2 liter water aan de kook.
Snijd aan de steelaanzet de bladeren los en neem voorzichtig 8 grote spitskoolbladeren af.
Snijd 150 gram spitskool zeer fijn.
Hak het sjalotje zeer fijn.
Hak 3 shii-takepaddestoelen zeer fijn. Snijd de rijst in dunne plakjes.

Bereiding:
Schenk het kokende water in een kookpan, breng het opnieuw aan de kook, voeg 1 eetlepel zout toe en blancheer hierin de 8 spitskoolbladeren 2 minuten. Neem ze uit de pan en spoel ze koud.

Neem 1/2 liter van het kookwater uit de pan en bewaar het. Strooi de rijst in het kokende water en roer de rijst om. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst in een zeef kort uitlekken en houd de rijst warm in de pan.

Verhit in een kleine wok of braadpan de olie. Roerbak hierin het sjalotje goudbruin. Schep de paddestoelen en fijngesneden kool erbij en roerbak 3 minuten. Laat het mengsel afkoelen. Druk het gehakt uit in een bord. Werk het gebakken mengsel, het ei, 1 theelepel sukiyakimarinade en zout en peper naar smaak er doorheen. Vorm van het gehakt 8 korte, dikke ‘worstjes’. Verpak elk worstje in een gekookt spitskoolblad en steek het vast met een cocktailprikker.

Leg de worteljulienne, taugé en rest van de shii-takepaddestoelen in een kookpan. Leg de koolrolletjes er op. Voeg 1/4 liter van het kookwater van de koolbladeren, het bouillontablet en de rest van de sukiyakimarinade toe en breng de bouillon aan de kook. Leg het deksel schuin op de pan en stoof de koolrolletjes in 15 minuten gaar. Het kookvocht moet wat inkoken.

Verdeel de rijst over twee borden. Leg de koolrolletjes erbij en schep de groente en het kooknat er op.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge