stomen

Met gehakt gevulde kleine pompoentjes

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
20-30 min

Snijd van de pompoentjes een kapje, zodat zaadlijsten en zaad zichtbaar zijn. Verwijder zaadlijsten en zaad, ook uit de kapjes.

Snijd (met bijvoorbeeld een krom grapefruitmes) het pompoenvruchtvlees los van de wand, maar laat een randje van 1/2 cm staan. Hak of rasp het uitgestoken vruchtvlees klein.

Breng in een waterkoker 2 liter water aan de kook.

Verwarm de ovenfunctie van de combimagnetron voor op 225°C.

Leg de uitgeholde pompoenen en kapjes in een ruime kookpan, schenk het kokende water er op en breng het opnieuw aan de kook. Kook de pompoentjes en kapjes 5 minuten, neem ze dan voorzichtig uit de pan en zet de pompoentjes in een net passende ovenschaal. Breng het kookwater weer aan de kook.

Meng het geraspte pompoenvruchtvlees met ui, gehakt, roomkaas, oregano, zout en peper naar smaak en het ei. Kneed het goed door elkaar. Vul de uitgeholde pompoentjes met het gehaktmengsel. Schenk 3-4 eetlepels water rond de pompoentjes.

Houd de oventemperatuur aan, schakel de magnetron in op 350 Watt en laat het gerecht in 15 minuten gaar en bruin worden.

Strooi de pasta in het kookwater van de pompoentjes, breng dit opnieuw aan de kook. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stort de pasta in een vergiet en laat deze kort uitlekken.

Breng tegelijkertijd de tomatensaus al roerend aan de kook en schep de saus door de pasta.

Leg de kapjes op de pompoentjes en serveer ze zo, met de pastasaus en geraspte kaas.