stomen

Meloen met gebakken garnalen en verse gember

Receptinformatie

Voorgerecht
10-20 min

Schil het stukje gember, snijd het stukje in plakjes en de plakjes in reepjes. Schil de limoenschil dun af (met een zesteur), schraap het wit uit de schilletjes en snijd ze in reepjes. Hak de tenen knoflook fijn. Knip het peterselieblad en korianderblad fijn. Laat de garnalen ontdooien en dep ze droog. Halveer de meloenen, schep de zaden en lijsten er uit. Steek met een meloenboor bolletjes vruchtvlees uit de meloenhelften. Meng de meloenbolletjes met peterselie en koriander.

Verhit de olie in een wok. Meng de garnalen met gember, limoenschil en knoflook en schep ze in de hete olie. Bak ze 2 minuten. Neem de garnalen en specerijen met een schuimspaan uit de olie en schep ze direct om met de meloenbolletjes. Vul de meloenhelften hiermee. Druppel er naar smaak nog wat limoensap over.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!