stomen

Meergranenrijst met kapucijners en groentetomatensaus met quorn

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Verse kapucijners koopt u in de peul. Reken voor een groentebijgerecht op 500 gram (jonge) kapucijnerpeulen per persoon. Dop de paarse peulen vlak voor het koken: duw de bolle kant in, druk de middennaad open en duw met de duim de ‘zaden’ (want dat zijn het eigenlijk) uit de peul. Na het doppen levert dat 150-200 gram verse kapucijners op. Kook de jonge kapucijners in ruim kokend water gaar in 8-10 minuten.

Voorbereiding:
Stroop de blaadjes van de takjes tijm.
Halveer de paprika, verwijder steel en lijsten en snijd het vruchtvlees in kleine vierkantjes.
Snijd de courgette in 3 mm dikke plakjes, snijd de plakjes in reepjes.
Breng in een waterkoker 2 liter water aan de kook.

Bereiding:
Strooi de meergranenrijst in een kookpan, schenk er 11/2 liter kokend water op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst in een zeef kort uitlekken.

Strooi de kapucijners in een kookpan, leg de tijm (blad en takjes) erbij, schenk het kokende water er op en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de kapucijners gaar in 10 minuten. Stort ze in een zeef en laat ze uitlekken. Verwijder de tijmtakjes. Roer de boter en de meergranenrijst erdoor.

Verhit intussen een wok droog voor. Schenk de olie langs de rand in de wok. Roerbak de stukjes quorn 1 minuut. Schep de paprika en courgette erbij en roerbak 4 minuten. Knijp de knoflookteen boven de pan uit en roerbak 1 minuut. Roer de tomatensaus erbij en warm het geheel goed door.

Maak in twee diepe borden een rijsttimbaaltje: spoel een kom om met koud water. Schep de kom vol met notenrijst met kapucijners, duw het stevig aan met een houten lepel, leg een bord omgekeerd op de kom en keer het samen om. Verwijder de kom. Schep de groentesaus er om heen.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge