stomen

Mediterrane boerenkoolhussel

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Halveer de uien in de lengte, snijd de helften in smalle partjes.
Snijd de aardappels met schil in vieren.
Snijd de paprika in vierkante stukjes.
Snijd de halve courgette in schuine halve plakken van 2-3 mm dikte.

Bereiding:
Bak in een hapjespan de rookspekreepjes zachtjes uit. Schep de ui erbij en roerbak 2 minuten. Schep de aardappels erbij, voeg eventueel de olie toe en bak de aardappels op wat hoger vuur al omscheppend aan de randen bruin. Schep de paprika, courgette en tijm erbij en bak de aardappels en groente 5 minuten. Temper het vuur, schep de boerenkool erbij en stoof het aardappel-groentemengsel onder regelmatig omscheppen gaar in 15 minuten. Knijp na 5 minuten de knoflook boven de pan uit. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge