Marokkaanse kip met Hollandse tomatensaus
Receptinformatie
Ontvel de tomaten, houd drie tomaten achter en hak de rest grof. Verhit een grote braadpan en voeg de olie toe. Dep de kip droog met keukenpapier en bestrooi deze met koenjit, komijn, kaneel en gember. Bak de kip om en om goudbruin in de hete olie. Pel en snipper de uit en de knoflook en bak deze mee. Doe de gehakte tomaten met vocht en al bij de kip. Breng alles aan de kook en laat de kip op een laag vuur gaar stoven. Neem de kip uit de pan en laat de saus, onafgedekt, inkoken tot een dikke saus. Voeg de achtergehouden drie, ook grof gehakte, tomaten toe, roer goed en breng de saus op smaak met honing, zout en peper. Doe de kip terug in de saus en warm alles goed door. Lekker met rijst of couscous en kropsla.
Variatietip: bestrooi dit over Marokkaanse recept voor het serveren met geroosterde pijnboom- of pompoenpitten.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.