stomen

Marokkaanse kip met Hollandse tomatensaus

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
30-40 min

Ontvel de tomaten, houd drie tomaten achter en hak de rest grof. Verhit een grote braadpan en voeg de olie toe. Dep de kip droog met keukenpapier en bestrooi deze met koenjit, komijn, kaneel en gember. Bak de kip om en om goudbruin in de hete olie. Pel en snipper de uit en de knoflook en bak deze mee. Doe de gehakte tomaten met vocht en al bij de kip. Breng alles aan de kook en laat de kip op een laag vuur gaar stoven. Neem de kip uit de pan en laat de saus, onafgedekt, inkoken tot een dikke saus. Voeg de achtergehouden drie, ook grof gehakte, tomaten toe, roer goed en breng de saus op smaak met honing, zout en peper. Doe de kip terug in de saus en warm alles goed door. Lekker met rijst of couscous en kropsla.

 

Variatietip: bestrooi dit over Marokkaanse recept voor het serveren met geroosterde pijnboom- of pompoenpitten.