stomen

Malse kipfilet met selderij-mousse en appelsaus

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
40-50 min

Breng de bouillon in een ruime pan aan de kook, leg de kipfilets erin, breng terug aan de kook en draai het vuur uit en laat het deksel op de pan. Na ca. 20 minuten is de kipfilet gaar.

Snijd de knolselderij in plakken en schil elke plak. Snijd de plakken in blokjes van ca. 2 cm en kook deze gaar in de melk. Voeg de rijst halverwege toe. Snijd intussen de bleekselderij in kleine blokjes en fruit deze 5 minuten aan in de boter.

Doe de knolselderij met rijst in een zeef. (melk wordt niet meer gebruikt) en pureer het geheel in de keukenmachine.

Roer de bleekselderijblokjes erdoor, maak op smaak met crème fraîche, zout, peper en kaneel en vul hiermee een ring.

Snipper voor de saus de uien en fruit deze aan in de boter. Voeg de in stukjes gesneden appels toe en schenk de bouillon erbij. Laat dit 15 minuten koken en pureer het geheel in de blender. Breng op smaak met crème fraîche, zout en peper.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!