Makreel in tomatensaus met bieslookrijst
Receptinformatie
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn. Verhit een scheut olijfolie in een brede pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
Halveer de tomaten en pureer ze in een kom met de staafmixer. Ris en hak de tijm. Voeg de tomatenpulp en tijm toe aan de uien en laat circa 15 minuten op hoog vuur koken. Roer regelmatig met een garde. Roer de maïzena aan met een beetje water, voeg toe aan de saus en laat indikken.
Leg de makreelfilets in de ovenschaal en schenk de tomatensaus erover. Gaar de makreelfilets circa 10 minuten in de oven.
Pluk en hak de peterselie fijn.
Bieslookrijst
Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af en laat de rijst met de deksel op de pan circa 10 minuten staan. Snijd de bieslook fijn en meng samen met de boter door de rijst.
Serveren
Verdeel de rijst over borden en leg er een makreelfilet op. Schep ruim de tomatensaus over het gerecht. Garneer met de peterselie.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.