stomen

Makreel in tomatensaus met bieslookrijst

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
20-30 min

Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn. Verhit een scheut olijfolie in een brede pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. 

Halveer de tomaten en pureer ze in een kom met de staafmixer. Ris en hak de tijm. Voeg de tomatenpulp en tijm toe aan de uien en laat circa 15 minuten op hoog vuur koken. Roer regelmatig met een garde. Roer de maïzena aan met een beetje water, voeg toe aan de saus en laat indikken.

Leg de makreelfilets in de ovenschaal en schenk de tomatensaus erover. Gaar de makreelfilets circa 10 minuten in de oven.

Pluk en hak de peterselie fijn.

Bieslookrijst

Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af en laat de rijst met de deksel op de pan circa 10 minuten staan. Snijd de bieslook fijn en meng samen met de boter door de rijst.

Serveren

Verdeel de rijst over borden en leg er een makreelfilet op. Schep ruim de tomatensaus over het gerecht. Garneer met de peterselie.