stomen

Maïssoep met zoete aardappel en chorizo

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Maak de maïskolven schoon: verwijder de schutbladeren en het ‘haar’. Snijd met een scherp mes de maïskorrels van de kolven. Of gebruik ± 250 gram maïs uit blik.

Snijd de prei in ringen.
Snijd de bleekselderij in boogjes.
Schil de zoete aardappel(s) en snijd de knol in blokjes.

Pluk de blaadjes van 3 takjes tijm, 1 takje rozemarijn en 3 takjes salie en snijd ze wat kleiner.

Snijd het stukje chorizo in reepjes.

Bereiding:
Verhit in een pan met dikke bodem de olie. Fruit hierin het wit van de prei en de kruiden 3 minuten. Knijp de knoflooktenen boven de pan uit. Schep het groen van de prei, de bleekselderij en de aardappelblokjes erbij en roerbak 2 minuten. Roer de bouillon, aangevuld met water tot 1 liter, erbij, voeg de maïskorrels toe en breng de soep op hoog vuur snel aan de kook. Kook de soep afgedekt zachtjes 20 minuten gaar.

Pureer de soep in de keukenmachine of met een staafmixer. Breng de soep op smaak met zout en peper. Roer de chorizo bij de soep en warm deze nog even door.

Verdeel de soep over twee soepkommen. Voeg aan tafel naar smaak crème fraîche toe.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge