stomen

Maïssoep met kip, tomaten en rode peper

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 1 liter water aan de kook. Schenk het kokende water in een kookpan en breng het opnieuw aan de kook. Kruis de vleestomaten kruislings in, dompel ze in het kokende water, neem ze met een schuimspaan uit de pan en ontvel ze. Snijd de ontvelde tomaten in kleine blokjes. Verwijder zoveel mogelijk vocht en zaden.

Snijd de prei of lente-uitjes in dunne schuine ‘ringen’.

Halveer de peper, verwijder steel en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.

Snijd het groen van de bladselderij fijn.

Bereiding:
Verhit in een braadpan de olie. Fruit hierin het wit van de prei of lente-uitjes goudbruin. Schep de pepersnippers en kipstukjes erbij en roerbak de kipstukjes goudbruin. Schenk het dompelkookwater erbij, voeg de bouillontabletten en het laurierblad toe en breng de soep aan de kook.

Pureer de maïskorrels met de staafmixer tot een gladde puree. Roer dit bij de soep. Breng de soep al roerend aan de kook. Voeg het groen van de prei of lente-uitjes en de tomaatblokjes toe en breng de soep opnieuw aan de kook. Kook de soep zachtjes 10 minuten door.

Breng de soep op smaak met zout en peper en roer het selderijgroen erbij.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!