stomen

Maïssoep

Receptinformatie

Lunchgerecht
20-30 min

Verwijder van de kolven de schutbladeren met de zijdedraden. Schraap in de lengte langs de kolf met een scherp mes de maïskorrels eraf. Doe ze in een pan. Voeg zoveel water toe dat ze net onderstaan. Kook de maïskorrels in circa 10 minuten gaar (afhankelijk van de versheid).

Verwijder van het pepertje de zaadjes en was hem. Snij het pepertje in smalle reepjes.

Doe de maïskorrels met het kookvocht en het verkruimelde bouillontablet in een keukenmachine. Vul aan met water tot ½ liter. Pureer de soep kort (de maïskorrels moeten grof zijn). Doe de soep terug in een pan en breng aan de kook. Roer het aardappelmeel met een eetlepel koud water glad en bind de soep. Voeg de reepjes peper toe. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met de bieslook. Roer naar smaak een scheutje madera erdoor.