stomen

Macaronisalade met rode kool en gorgonzola

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 1/2 liter water aan de kook.

Hak de walnoten grof. Hak of snijd de amandelen in smalle ‘stiften’.

Snijd de salieblaadjes in flinterdunne reepjes.

Halveer de peer, verwijder de klokhuizen en snijd de peerhelften in smalle plakjes.

Verkruimel de blauwschimmelkaas.

Bereiding:
Leg de macaroni in een kookpan, schenk het kokende water er op en breng het water opnieuw aan de kook. Voeg naar smaak eventueel wat zout toe. Roer om en kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit een steelpan met dikke bodem droog voor en rooster hierin, onder regelmatig omschudden, de noten goudbruin. Schud ze op een dubbel stukje keukenpapier om af te koelen.

Stort de pasta in een zeef en spoel de pasta koud onder stromend koud water.

Meng vlak voor het serveren alle ingrediënten luchtig door elkaar in een slakom.