stomen

Macaronisalade met geroosterde paprika’s en feta

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Verwarm de ovengrill 10 minuten voor.
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Snijd van de paprika’s de steelaanzet rondom weg, verwijder de zaadlijsten. Zet de paprika’s met de opening naar beneden in een ovenschaal.
Snipper het uitje.
Pluk het korianderblad af en snijd het fijn.
Verkruimel de feta.

Bereiding:
Zet de ovenschaal met paprika’s op de tweede richel onder de grill en rooster de paprika’s zwart in 10-15 minuten. Laat ze wat afkoelen.

Strooi de macaroni in een kookpan, schenk het kokende water erop, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Voeg desgewenst 1 theelepel zout toe en kook de macaroni beetgaar in 12 minuten. Stort de macaroni in een vergiet en spoel ze koud onder stromend koud water.

Pel de paprika’s. Snijd het vruchtvlees in vierkante stukjes.

Meng in een kom de macaroni met de paprika, uisnippers, bijna alle koriander en de dressing. Verdeel de salade over twee borden. Strooi de fetakruimels en de rest van de koriander erover. Leg de olijven erbij. Strooi er zout en peper naar smaak over.