stomen

Macaronisalade met gebakken aubergines

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Schaaf de aubergine in dunne plakken.
Pluk de basilicumblaadjes af, leg ze op elkaar en snijd ze in reepjes.
Snijd de slakropjes overlangs in vieren.
Laat de feta uitlekken.

Bereiding:
Strooi de macaroni in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Voeg desgewenst 1 theelepel zout toe en kook de pasta gaar in 12 minuten. Stort de pasta in een vergiet en spoel het koud onder stromend koud water. Schep de pasta in een slakom om met 1 eetlepel olie uit de pot feta.

Verhit een kleine wok droog voor. Schenk de rest van de olie langs de rand in de wok. Bak hierin op hoog vuur en al omscheppend de aubergineplakjes goudbruin en enigszins knapperig.

Verdeel de macaroni over twee borden, leg de slakropjes erbij. Strooi de aubergineplakjes, uitgebakken spekjes, feta en basilicum er over. Druppel de dressing erover. Strooi er naar smaak versgemalen zout en peper over.