stomen

Macaroni met pikante worstjes, snijbonen en reuzenbonen

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 2 liter water aan de kook.
Haal de snijbonen af en snijd ze in 1 cm brede reepjes.
Snijd de worstjes in kleine stukjes.
Snijd de spekreepjes kleiner.
Snipper de ui.

Bereiding:
Strooi de macaroni in een kookpan, schenk 11/2 liter van het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Voeg desgewenst 1 theelepel zout toe en kook de macaroni beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de macaroni kort uitlekken. Schep de macaroni terug in de pan en schep de olie erdoor.

Schep de snijbonen in een kookpan, schenk de rest van het kokende water er op en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de snijbonen 6 minuten voor, laat ze in een vergiet uitlekken.

Verhit intussen een kleine wok of braadpan droog voor. Bak hierin de rookspekstukjes knapperig. Voeg de worstjes toe en roerbak ze rondom bruin. Voeg de uisnippers toe en roerbak 3 minuten. Voeg tomatenpassata, snijbonen, afgegoten reuzenbonen en oregano toe en breng de saus aan de kook. Kook de saus afgedekt zachtjes 5 minuten door. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Schep de macaroni door de tomatensaus. Serveer de geraspte kaas apart erbij.