stomen

Macaroni met pikante kerstomaatjes en rucola bij entrecote

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Halveer de ui, snijd de helften in smalle partjes, duw de laagjes los.
Halveer het pepertje, verwijder steel en zaadlijsten. Snipper het vruchtvlees.
Halveer de kerstomaatjes.
Halveer de olijven.
Verwijder de steeltjes van de rucola.
Snijd het peterseliegroen fijn.

Bereiding:
Strooi de macaroni in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Voeg eventueel 1 theelepel zout toe. Kook de macaroni gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de macaroni kort uitlekken. Houd de macaroni warm in de pan omgeschept met 1 theelepel olijfolie.

Kwast de kalfsentrecotes dun in met olijfolie. Verhit een grillpan of roosterpan droog voor en rooster hierin op hoog vuur de entrecotes aan beide kanten 2-3 minuten.

Verhit de rest van de olie en de ansjovisolie in een kleine wok of braadpan. Fruit de uipartjes goudbruin. Voeg de ansjovisjes en pepertjes toe en fruit het samen 3 minuten. Schep de tomaatjes en olijven erbij en warm het geheel goed door. Schep de macaroni, rucola en bijna alle peterselie erdoor. Breng de saus op smaak met zout en peper. Verdeel de saus over 2 borden, leg op elk bord een entrecote. Bestrooi het bord slordig met peterselie en grof zeezout.