stomen

Macaroni met koolraap, bacon en kaas

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Snipper de ui.
Snijd de gerookte ham in smalle reepjes.
Snijd de kaas in dobbelsteentjes.

Bereiding:
Strooi de macaroni in een kookpan, voeg de koolraapblokjes toe en breng het water opnieuw aan de kook. Voeg desgewenst 1 theelepel zout toe en kook macaroni en groente in 10-12 minuten beetgaar. Stort ze samen in een vergiet, laat dit kort uitlekken en schep het mengsel terug in de pan. Laat de roomkaas al omscheppend in het mengsel smelten.

Verhit intussen een kleine wok of braadpan droog voor, schenk de olie erin en fruit hierin de uisnippers 2 minuten. Schep de bacon en paprikasnippers erbij, knijp de knoflookteen boven de wok uit en roerbak 2 minuten. Strooi er wat peper en het paprikapoeder over en roerbak 1 minuut. Schep het macaronimengsel bij de ingrediënten in de wok en warm het goed door. Schep op het laatst de kaasblokjes erdoor.