stomen

Macaroni met kip, snijbonen en pesto

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Breng in een water koker 11/2 liter water aan de kook.
Snipper het sjalotje.
Snijd de snijbonen of pronkbonen in ‘Chinese ruiten’, schuine stukjes van 2 cm breedte.
Snijd de courgette in 3-4 mm dikke plakjes en snijd de plakjes in vieren.
Halveer de paprika, verwijder steel en zaadlijsten. Snijd de paprika in dunne reepjes.

Bereiding:
Strooi de macaroni in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Voeg naar smaak desgewenst wat zout en toe. Kook de macaroni gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de macaroni in een vergiet snel uitlekken, schep het terug in de pan en roer er 1 eetlepel olijfolie door, om plakken te voorkomen.

Verhit een wok droog voor. Schenk langs de rand van de wok de olie er in. Schep de reepjes kipfilet in de wok en roerbak ze, op hoog vuur, goudbruin en nét gaar in 3-4 minuten. Schep de sjalotjes en groentes erbij en roerbak 10 minuten, zodat de groentes beetgaar worden. Knijp de knoflookteen boven de wok uit. Schep op het laatst de pesto erdoor en breng de ‘saus’ op smaak met zout en peper. Meng de macaroni door het groentemengsel.

Serveer de macaronischotel in diepe borden. Geef de geraspte kaas apart erbij.