stomen

Macaroni met gerookte zalm en raapsteeltjes

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook. Snijd de worteltjes van de raapsteeltjes.
Boen de citroen schoon en halveer hem. Haal met een zesteur of sambaltrekken sliertjes schil van de halve citroen. Pers deze helft uit. Snijd de andere helft in twee partjes. Snipper de sjalotjes.

Bereiding:
Strooi de macaroni in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Voeg desgewenst 1 theelepel zout toe en kook de koelverse pasta gaar in 5 minuten.

Verhit in een kleine braadpan de olie en fruit de sjalotjes 3 minuten. Roer de mosterd, room, citroenrasp, zalm, 1 eetlepel citroensap en 4 eetlepels macaronikookwater erbij en warm het op laag vuur even door.

Stort de macaroni in een vergiet en schud het water snel er uit. Schep de macaroni bij de zalm in de braadpan, schep de raapsteeltjes erop en meng het snel dooreen, de raapsteeltjes mogen niet teveel slinken. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.