stomen

Macaroni met courgette-gehaktsaus

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Halveer het uitje, snijd de helften in dunne partjes.
Snijd de courgette in plakjes van 3-4 mm dikte en snijd de plakjes in reepjes.
Leg de basilicumblaadjes op elkaar en snij ze in reepjes.
Breng in een waterkoker 11/2-2 liter water aan de kook.

Bereiding:
Strooi de pasta in een kookpan, schenk het kokende water erop, roer om en breng het water weer aan de kook. Voeg 1 theelepel zout toe en kook de pasta in 5 minuten beetgaar. Stort de pasta in een vergiet en laat deze kort uitlekken (vang ongeveer 1 dl kookwater op). Schep de pasta om met olijfolie en houd de pasta warm in de pan.

Roerbak op hoog vuur in de wok de spekreepjes in 3 minuten uit. Schep het gehakt erbij en roerbak de tartaar rul en bruin in 3 minuten. Voeg de uipartjes toe en roerbak 2 minuten. Roer de tomatensaus erdoor en schep 1 dl van het pastakookwater erbij. Breng het aan de kook. Voeg de courgettereepjes toe, knijp de knoflookteen boven de pan uit en schep alles om. Warm de saus nog 1-2 minuten door. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Schep de pasta in twee diepe (pasta)borden. Schep de saus in het midden. Strooi het basilicum erover.