stomen

Macaroni met courgette-gehaktsaus

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Halveer het uitje, snijd de helften in dunne partjes.
Snijd de courgette in plakjes van 3-4 mm dikte en snijd de plakjes in reepjes.
Leg de basilicumblaadjes op elkaar en snij ze in reepjes.
Breng in een waterkoker 11/2-2 liter water aan de kook.

Bereiding:
Strooi de pasta in een kookpan, schenk het kokende water erop, roer om en breng het water weer aan de kook. Voeg 1 theelepel zout toe en kook de pasta in 5 minuten beetgaar. Stort de pasta in een vergiet en laat deze kort uitlekken (vang ongeveer 1 dl kookwater op). Schep de pasta om met olijfolie en houd de pasta warm in de pan.

Roerbak op hoog vuur in de wok de spekreepjes in 3 minuten uit. Schep het gehakt erbij en roerbak de tartaar rul en bruin in 3 minuten. Voeg de uipartjes toe en roerbak 2 minuten. Roer de tomatensaus erdoor en schep 1 dl van het pastakookwater erbij. Breng het aan de kook. Voeg de courgettereepjes toe, knijp de knoflookteen boven de pan uit en schep alles om. Warm de saus nog 1-2 minuten door. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Schep de pasta in twee diepe (pasta)borden. Schep de saus in het midden. Strooi het basilicum erover.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge