stomen

Macaroni met boerenkool, uien en olijven

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Pel en halveer de sjalotjes.
reng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.

Bereiding:
Verwarm 1-2 eetlepels olie in een kleine braadpan of sauspan met dikke bodem, schep de sjalotjes erin en bak ze zachtjes 5 minuten, zodat ze licht kleuren, schud ze af en toe om. Schenk de bouillon erbij, voeg de olijven en de boerenkool toe en breng het aan de kook. Temper de warmtebron tot laag of gebruik een vlamverdeler, leg het deksel op de pan en stoof de kool in 12 minuten zachtjes gaar. Schep het af en toe om.

Strooi de macaroni in een kookpan, schenk het kokende water erop, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Voeg naar keuze 1 theelepel zout toe. Kook de macaroni gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stort de macaroni in een vergiet en laat het kort uitlekken. Schep de macaroni in een wijde schaal om met 1-2 eetlepels olijfolie.

Breng de kool op smaak met zout en peper en schep het op de pasta in de schaal.