stomen

Macaroni met aubergine en chorizo

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook. Snijd de aubergine in plakken van 1 cm en snijd de plakken in blokjes. Snijd de chorizo in even grote blokjes. Snijd de paprika’s in vierkantjes.’ Pluk het korianderblad af en snijd het fijn. Kruis de tomaat bovenop in.

Bereiding:
Schenk het kokende water in een kookpan en breng het opnieuw aan de kook. Voeg 1 theelepel zout toe. Dompel de tomaat erin, zodat het velletje openbarst. Neem de tomaat uit de pan. Strooi de macaroni in het kokende water, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de macaroni beetgaar in 9 minuten.

Ontvel de vleestomaat en snijd het vruchtvlees eveneens in blokjes, verwijder zoveel mogelijk zaad en vocht.

Verhit de olie in een kleine braadpan en bak hierin de chorizo en aubergineblokjes 5 minuten. Schep de geroosterde paprika en de tomaatblokjes erbij en knijp de knoflookteen boven de pan uit. Schep alles om en warm het goed door, maar let er op, dat de tomaatstukjes heel blijven. Breng het gerecht op smaak met zout, peper en limoensap.

Stort de pasta in een vergiet en laat de pasta kort uitlekken. Schep de pasta bij de groentestoof, neem de pan van het vuur en schep het koriandergroen erdoor.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge