stomen

Maaltijdsoep van verse doperwten met ravioli

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:

Breng in een waterkoker 2 liter water aan de kook.

Bereiding:

Strooi de doperwten in een pan, schenk er 1/2 liter water op, roer om, breng het water opnieuw aan de kook en kook de doperwten in 10 minuten gaar. Stort de doperwten in een vergiet. Pureer met de staafmixer of in de keukenmachine de helft van de doperwten tot een fijne puree.

Strooi de ravioli in een kookpan, schenk er ruim 1 liter kokend water op, roer om, breng het water opnieuw aan de kook en kook de ravioli 5 minuten voor.

Verhit in een braadpan de olie en bak hierin, onder af en toe omscheppen, de gehaktballetjes bruin in 5 minuten. Roer de bouillon met vlees erbij, voeg 8 dl van het raviolikookwater toe en breng de bouillon aan de kook. Voeg de voorgesneden soepgroente, de baconreepjes of hamreepjes, de voorgekookte ravioli en de doperwten en doperwtenpuree toe. Breng de soep al roerend aan de kook en laat deze nog ± 5 minuten zachtjes koken.

Breng de soep op smaak met zout, peper en maggiaroma.