stomen

Maaltijdsoep met witte kool, aardappels, kip en tofu

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Snijd de kipfilet in smalle plakjes.
Snijd de tofu in vierkante blokjes van 1 cm.
Halveer het halve pepertje, verwijder de zaadlijsten. Snipper het vruchtvlees.
Snijd de stoneleeks in schuine smalle ringen.

Bereiding:
Verhit in een soeppan met dikke bodem de sesamolie en gewone olie. Roerbak hierin de kool, wortels, uien, pepersnippers en aardappels 5 minuten. Schenk de bouillon, aangevuld met water tot 7 dl, erbij en breng de bouillon aan de kook. Roer de stukjes kip erbij en kook de soep zachtjes 12 minuten, zodat de stukjes kip en aardappels gaar worden. Voeg de stoneleeks en tofublokjes toe en warm de soep nog even door. Breng de soep op smaak met zout, peper en ketjap.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge