stomen

Maaltijdsalade van kropsla, erwtjes en eieren

Receptinformatie

Salade
Hoofdgerecht
10-20 min

Breng in een waterkoker 1/2 liter water aan de kook. Haal de slabladeren los, scheur grote bladeren wat kleiner.

Was de eieren. Strooi de doperwten in een kookpan, leg de eieren erbij, schenk het kokende water erop, breng het water opnieuw aan de kook en kook de doperwten en eieren 5 minuten. Stort doperwten en eieren in een vergiet en spoel ze koud onder stromend koud water. Pel de eieren en halveer ze. Bestrijk de sneetjes brood met kruidenboter en snij ze in vierkante stukken. Verhit een antiaanbak koekenpan droog voor en bak hierin de broodblokjes goudbruin en knapperig. Schep ze op een dubbele laag keukenpapier. Roer de zure room los met citroensap en breng het op smaak met zout en peper. Meng in een slakom sla, erwten en broodblokjes. Knip boven de kom het bieslook in 1-2 cm lange stukjes. Meng de zure room door de salade. Leg de halve eieren langs de rand van de slakom.