stomen

Maaltijdsalade van geroosterde courgette en tonijn

Receptinformatie

Salade
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:

Gebruik de eventuele aubergine uit het ratatouillepakket niet, bewaar deze voor een andere dag. Snijd de courgette in 1/2 cm dikke schuine plakken. Halveer de paprika’s, verwijder stelen en zaadlijsten. Snijd de paprikahelften in 2-3 cm brede repen. Snij de ui in flinterdunne ringen en druk ze los.

Schenk de olie in een kommetje. Knijp de knoflookteen uit het ratatouillepakket er boven uit en stroop de tijmblaadjes erboven af. Roer de olie om.

Laat de bonen uitlekken.

Bereiding:

Kwast de cougette, paprika en tonijnsteaks in met de knoflookolie. Verhit een roosterpan droog voor. Rooster hierin de groente en tonijnsteaks aan beide kanten 2-3 minuten, zodat ze mooi bruin en de tonijnsteaks bijna gaar worden. Verdeel met een vork de tonijnsteaks in kleinere stukken.

Verdeel over twee grote borden de slamelange, bonen en uiringen. Verdeel de geroosterde groente en stukjes tonijnsteaks er over. Maal er wat zout en peper over en druppel de vinaigrette erover.

Geef het stokbrood er bij.