stomen

Maaltijdgroentesoep met spruitjes en soepballetjes

Receptinformatie

Soep
Lunchgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 3 dl water aan de kook.
Halveer de krieltjes, worteltjes en spruitjes.
Haal de peultjes af.

Bereiding:
Verhit in een braadpan de olie en bak op hoog vuur de soepballetjes en de krieltjes 5 minuten. Schenk de runderbouillon (en het rundvlees uit de pot) en het kokende water er bij. Voeg de worteltjes toe. Breng de soep aan de kook en laat kook de aardappeltjes gaar in 15 minuten, met het deksel op de pan. Voeg na 8-9 minuten de spruitjes en peultjes toe.

Breng de soep op smaak met zout en peper.

Voeg aan tafel naar smaak peterseliepesto toe.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!